The Heartbeats – A Thousand Miles Away

A dal

Az 50-es évek egyik első énekegyüttese sosem lett volna ilyen híres, ha nem lett volna egy fanatikus támogató csoportja. Az együttes 1954-ben alakult New Yorkban. A tagok: James Sheppard (szóló), Albert Crump (első tenor) Vernon Seavers (bariton), Wally Roker (basszus) és Robby Tatum (tenor) középiskolás diákok voltak. Eredetileg „Hearts” volt a nevük, de amikor megtudták, hogy Harlemben már van egy Haearts nevá női együttes, akiknek a „Lonely Nights” dalukat sokat játssza a rádió, átevezték magukat The Heartbeats névre.

The Heartbeats

1956 őszén jelenet meg az „Oh, baby Don’t” kislemezük, amely viszonylag hamar népszerű lett, sokat játszották a helyi rádiók. Koncertjeik törzsközönségének azonban jobban tetszett a kislemez B oldala, amely Shep szerelmi bánatában írt balladáját,  az „A Thousand Miles Away” tartalmazta. Sokan betelefonáltak a rádióknak, kérték, később követelték a B oldal játszását. Igy aztán a helyi (Queens) rádiók mellett más new yorki adók is elkezdték játszani.

 1956 november 17.-én felkerült az országos listákra, december 22.-én az R&B lista 5. helyén és a pop lista 53. helyén végzett.

 A csapat sikeresen turnézott, több kislemez jelent meg, először  a Hull, majd a Rama Recordsnál. 1959-ben feloszlottak, Sheppard megalakította a Shep and The Limelites együttest új tagokkal, legnagyobb sikerük az egy háborús veteránról szóló „Daddy’s Home” lett.

 

Videó

 

A dal szövege

“You’re a thousand miles away-ay

Bu-u-t I still have your love to remember you by

Oh, my dar-ar-ar-arling, dry your eyes

Daddy’s coming home soon

On my knees every day-ay

All I do is pray, baby, just for you

Hope you a-a-a-always want me too

Daddy’s coming home soon

It may be on a Sunday morning

It may be on a Tuesday afternoon

But no matter what the day is

I’m going to make it my business to get home soon

You’re (a thousand miles away)

Bu-u-ut I still have your love to remember you by

Oh, my dar-ar-ar-arling, dry your eyes

Daddy’s coming ho-ome so-oo-oo-oo-oon”