Kenny Vance - Looking For An Echo

A dal

Ez a dal egy doo-wop együttes romantikus sztorija, akik mindig jó helyet kerestek az énekléshez - egy olyan termet, ami jól visszhangozza és felerősíti a hangjukat. Az énekes szeretettel gondol vissza erre az időre és rádöbben, hogy ő is mindig a maga „visszhangját“ kereste, egy olyan helyet, ami békességet és megértést hoz számára. A dal eredetileg 1975-ben került lemezre Kenny Vance előadásában.

2000-ben ezt a dalt használták fel a „Looking For An Echo“ filmhez, mely egy egykori doo-wop sztárról szól, kinek a hírneve lassan elfakult. Keny Vance a The Planotones együttessel elkészítette a dal új változatát és a film teljes zenéjét.

A dalt Richie Reicheg írta, aki több TV sorozatban játszott karakterszerepeket (Kojak, Remington Steele, Beverly Hills). Vance mondta: „Ő a barátom, ő írta a dalt, de azt nem tudom, hogy nekem írta-e. Az eredeti változat egy kicsit más volt, folksong egy brooklyni kölyökről. Teltek az évek, de a dalt változatlanul szerettem. Sosem lett nagy siker, de sosem tűnt el. Más doo-wop csapatok is játszották, szerte az országban, általában a koncertek befejező száma volt.

Előadó

Kenny Vance and the Planotones

 

 

Kenny Vance amerikai énekes, zeneszerző és producer. Zenei karrierjét 1959-ben, 15 évesen a Harbor Lites zenakarban kezdte. Később alakított egy másik zenekart, szerződtette őket a United Artist Records és új nevet kaptak Jay and the Americans. A 70-es évektől zenei producerként dolgozott. 1992-ben alakította a Kenny Vance and The Planotones zenekart. Két albumot adtak ki a kezdeti években, a “Teenage Jazz” és a “Looking for an Echo”-t. Ez hozta meg nekik a sikert és az ismertséget. Az 1999-ben készült Looking for An Echo film zenei vezetője és a főszerepet játszó Armand Assante énekhangja volt. A mai napig zenélnek, koncerteket adnak, az utóbbi években sokat betegeskedett Vance.

 

 

Videó

 

A dal szövege

  At Erasmus Hall High School, we used to harmonize
Me and Benny and Aaron and two Italian guys
We were singing oldies, but they were newies then
And today when I play my old 45's, I remember when

We'd practice in a subway, in a lobby or a hall
Crowded in a doorway, singing doo wops to the wall
And if we went to a party and they wouldn't let us sing
We'd lock ourselves in the bathroom, and nobody could get in

'Cause we were looking for an echo, an answer to our sound
A place to be in harmony
A place we almost found

And the girls would gather 'round us, and our heads would really swell
We'd sing songs by the Moonglows, the Harptones, and the Dells
And when we sang "Sincerely," we really sang it high
Even though it was falsetto, we almost reached the sky

We've sung a lot of changes since 1955
And a lot of bad arrangements we've tried to harmonize
Now we've turned into oldies, but we were newies then
And today when I play my old 45's, I remember when

We were looking for an echo, an answer to our sound
A place to be in harmony
A place we almost found