Paul and Paula - Hey Paula

A dal

 „Hey Paula” egy világhírű, amerikai szerelmes dal, melyet a Paul & Paula duó vitt sikerre 1963-ban. A Billboard Hot 100 listáján 1. helyezést ért el 1963. február 9.-én, és szinten az 1. pozicióba került a Billboard R&B listáján. A dalból világszerte több mint 2 millió példányt adtak el, elnyerték a Recording Industry Association of Amerika aranylemezét. Közel egy tucat énekes vette lemezre a későbbiekben a dalt.

Előadók

Paul and PaulaPaul eredeti neve Ray Hildebrand, Paula pedig Jill Jackson. Mindketten texasiak, a Howard Payne College hallgatói voltak 1962-ben Brownwoodban, amikor egy helyi disc jockey, Riney Jordan arra kérte rádióműsorában hallgatóit, hogy jöjjenek be a stúdióba és énekeljenek el egy dalt az Amerikai Rák Liga javára szervezett jótékonysági akcióban. Hildebrand saját szerzeményét a „Hey Paula” számot hozta magával, amely annyira megtetszett a rádiósoknak, hogy rábeszélték őket a dal lemezre éneklésére.

Shelby Singleton, a Philips Records menedzsere szerződtette őket, de előtte nevet kellett változtatniuk. Szerinte egy Ray és Jill duó által elénekelt Hey, hey Paul és Paula refrénnek nincs sok értelme. A duó még két albumot (Young Lovers, First Quarrel) készítettek, egy daluk jutott még fel a slágerlistára a Young Lovers, ami a 6. helyig jutott 1963-ban.

Hildebrandnak elege lett a turnézásból és a fellépésekből, 1965-ben abbahagyta az éneklést, folytatta egyetemi tanulmányait. Jill szólóénekes lett, férjhez ment meedzseréhez, elvált, majd egy ügyvédhez ment feleségül. Többször kérte Rayt, hogy kezdjék újra a show businesst, Ray egy alkalommal lépett fel vele egy jótékonysági partin Brownwoodban a 80-as években. Ray 1983-ban visszatért a zenei világba a keresztény Land & Hildebrand duó tagjaként.

Videó

 

A dal szövege

  Hey hey Paula, I wanna marry you
Hey hey Paula, no one else could ever do
I've waiting so long for school to be through
Paula, I can wait no more for you
My love, my love

Hey Paul, I've been waiting for you
Hey hey Paul, I wanna marry you too
If you love me true, if you love me still
Our love will always be real
My love, my love

True love means planning our life for two
Being together the whole day through
True love means waiting and hoping that soon
Wishes we made, will come true
My love, my love

Hey hey paula I've been waiting for you
Hey hey paul I want to marry you to
True love means planning our life for two
Being together the whole day through
True love means waiting and hoping that soon
Wishes we made, will come true
My love, my love