Little Anthony & the Imperials -

Tears On My Pillow

A dal

Little Anthoby & The ImperialsEzt az érzelmes doo-wop dalt Sylvester Bradford és Al Lewis írták 1958-ban. Először Little Anthony & The Imperials vette lemezre. Eredetileg egy másik dalt felvételén dolgoztak, de a producer elégedetlen volt ezzel. A felvétel közben lejátszott nekik egy másik, új dalt a Tears On My Pillow-t. A zenekarnak nem tetszett, a lemezcég vezetőjének azonban igen. Ezen a néven ez volt az első lemezük, korábban ugyanis Chesters néven futottak. Ez az eredeti felvétel a Billboard Top 100-as listáján a 4. helyet érte el, milliós példányszámban adták el.

A dalt később több énekes és együttes is lemezre énekelte: Timi Yuro, Chuck Jackson, Bobby Vee, Lou Christie, Martha and the Vandellas, Bobby Vinton, Johnny Tillotson, Neil Sedaka, Reba McEntire, Jodeci, Lorrie Morgan, Derrick Morgan with Lyn Tait & The Jets, Neils Children és The Fleetwoods. A legnagyobb sikert Kylie Minogue aratta, aki az angol lista 1. helyét érte el ezzel 1990 januárjában

Előadó

Little Anthony and the Imperials egy amerikai R&B / soul énekegyüttes New Yorkból. Clarence Collins alapította az együttest 1957-ben Chesters néven. Jerome Anthony "Little Anthony" Gourdine volt a szólóénekes, később részben róla nevezték el az együttest. További tagok: Ernest Wright, Glouster "Nate" Rogers és Tracey Lord, az utóbbi kettőt később Samuel "Sammy" Strain helyettesítette. Azon kevés doo-wop zenekarhoz tartoznak, akik egészen a 60-as évek közepéig folyamatosan sikerrel szerepeltek az R&B és a pop listákon. 2009 április 4.-én kerültek felvételre a rock hirességek csarnokába, a Rock and Roll Hall of Fame-be.

Videó

 

A dal szövege

  You don't remember me, but I remember you
it was not so long ago, you broke my heart in two
Tears on my pillow, pain in my heart
Caused by you, you

If we could start anew, I wouldn't hesitate
I'd gladly take you back, and tempt the hand of fate
Tears on my pillow, pain in my heart, caused by you

Love is not a gadget, love is not a toy
When you find the one you love
she'll fill your heart with joy