The Classics - Till Then

A dal

A „Till Then” évtizedek óta népszerű dal, 1944-ben írta Eddie Seiler, Sol Marcus, és Guy Wood. A dal gyakorlatilag egy, a háborúban harcoló katona könyörgése szerelméhez, várja meg, amig hazajön a frontról. Mint sok más háborús témájú dal, ez is nagy sikert aratott, amikor 1944-ben megjelent. A The Mills Brothers felvétele 1944 szeptember 21.-én felkerült a Billboard slágerlistájára, három hétig volt fent, egészen a 8. helyig került fel.

A dalt 10 év múlva újra lemezre vette az Orioles (doo-wop stílusban) és a Hilltopers pop stílusban. További feldolgozások: Sammy Davis Jr., James Brown és Al Martino. A legnagyobb sikert 1963-ban a The Classics érte el, lemezük a Billboard lista 20. helyén szerepelt.

 

Előadó

The Classics

 

 

 

 

The Classics amerikai énekegyüttes, mely 1958-ban alakult Brooklynban. Tagjai voltak: Emil Stucchio, Tony Victor, Johnny Gambale és Jamie Troy. A középiskolában kezdtek együtt énekelni, ketten közülük korábban a The Del-Rays tagja volt. Jim Gribble volt a menedzserük, több slágergyanús szerzemény (Cindarella, Angel Angela) után az első kiugró sikerük a „Blue Moon” volt, mely a Billboard listán az 50. helyet érte el. 1963-ban adták ki a „Till Then” dalt, mely az együttes legnagyobb sikere lett a Billboard pop listáján a 20. helyet érte el. A Classics együttes 1966-ban oszlott fel. Tagjai a 90-es években különböző együttes néven próbálkoztak.

Videó

 

A dal szövege

  Till then, my darling, please wait for me
Till then, no matter when it will be
Some day I know I'll be back again
Please wait till then
Our dreams will live though we are apart
Our love I know we'll keep in our hearts
Till then, when all the world will be free
Please wait for me
Although there are oceans we must cross
And mountains that we must climb
I know every gain must have a loss,
So pray that our loss is nothing but time
Till then, let's dream of what there will be
Till then, we'll call on each memory
Till then, when I will hold you again
Please wait till then
Although there…